Het eerste recept is van Mieke
Ik heb nogal wat boerenkool in de tuin staan en natuurlijk wil je ook wel eens wat afwisseling in je menu.
Daarom heb ik roergebakken boerenkool gemaakt.
Het smaakt op deze manier veel voller dan wanneer je het kookt.
(Vegetarisch recept) voor de vleeseters gewoon je eigen worst of vlees erbij doen.
Hier het recept voor twee personen…
Benodigheden:
300 gram schoongemaakte, grofgesneden boerenkool.
1ui
4 zongedroogde tomaten (op olie)
1 eetlepel pesto
1 bouillonblokje
olie of boter om in te bakken
Bereiding:
Schil de ui en snijd hem fijn, snijd de tomaten in reepjes, fruit de ui in olie/boter,
voeg de tomatenreepjes en de pesto toe en even meebakken. De boerenkool erbij doen en laten slinken. Het bouillonblokje verkruimelen en erdoor doen. De boerenkool met het deksel op de pan en het gas laag gaar laten worden. Af en toe even roeren.
Lekker met aardappelpuree!
Een reactie op Recepten