Recepten

Boerenkool_stamppotHet eerste recept is van Mieke

Ik heb nogal wat boerenkool in de tuin staan en natuurlijk wil je ook wel eens wat afwisseling in je menu.
Daarom heb ik roergebakken boerenkool gemaakt.
Het smaakt op deze manier veel voller dan wanneer je het kookt.
(Vegetarisch recept) voor de vleeseters gewoon je eigen worst of vlees erbij doen.
Hier het recept voor twee personen…
Benodigheden:
300 gram schoongemaakte, grofgesneden boerenkool.
1ui
4 zongedroogde tomaten (op olie)
1 eetlepel pesto
1 bouillonblokje
olie of boter om in te bakken
Bereiding:
Schil de ui en snijd hem fijn, snijd de tomaten in reepjes, fruit de ui in olie/boter,
voeg de tomatenreepjes en de pesto toe en even meebakken. De boerenkool erbij doen en laten slinken. Het bouillonblokje verkruimelen en erdoor doen. De boerenkool met het deksel op de pan en het gas laag gaar laten worden. Af en toe even roeren.
Lekker met aardappelpuree!

Een reactie op Recepten

  1. Mieke schreef:

    Laat ik eens de spits afbijten!
    Ik heb nogal wat boerenkool in de tuin staan en natuurlijk wil je ook wel eens wat afwisseling in je menu.
    Daarom heb ik roergebakken boerenkool gemaakt.
    Het smaakt op deze manier veel voller dan wanneer je het kookt.
    (Vegetarisch recept) voor de vleeseters gewoon je eigen worst of vlees erbij doen.
    Hier het recept voor twee personen…
    Benodigheden:
    300 gram schoongemaakte, grofgesneden boerenkool.
    1ui
    4 zongedroogde tomaten (op olie)
    1 eetlepel pesto
    1 bouillonblokje
    olie of boter om in te bakken
    Bereiding:
    Schil de ui en snijd hem fijn, snijd de tomaten in reepjes, fruit de ui in olie/boter,
    voeg de tomatenreepjes en de pesto toe en even meebakken. De boerenkool erbij doen en laten slinken. Het bouillonblokje verkruimelen en erdoor doen. De boerenkool met het deksel op de pan en het gas laag gaar laten worden. Af en toe even roeren.
    Lekker met aardappelpuree!
    groetjes, Mieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.